Elämä diabeteksen hoitolaitteen kanssa

Insuliinipumpun tai jatkuvatoimisen glukoosimonitorin käyttäminen edellyttää jossain määrin tarkkaavaisuutta. Vastineeksi laite tarjoaa ennennäkemättömän vapauden ja hallinnan mahdollisuuden, joten sinulla on vähemmän syytä huoleen ja enemmän mahdollisuuksia elää ja kokea.

Jokapäiväistä elämää – insuliinipumput

Insuliinipumpun kanssa eläminen voi vaatia jonkin verran totuttelemista. On totuttava siihen, että laite on kiinnitettynä kehoon koko ajan. Lisäksi on totuteltava insuliinin annostelemiseen ennen aterioita. Kun lopulta olet tottunut insuliinipumppuun, saatat ihmetellä, miten pärjäsit ilman sitä.

Liikunta

Liikunta on erittäin tärkeää terveydelle diabeteksen yhteydessä. Tämä johtuu siitä, että liikunta auttaa kehoa hyödyntämään insuliinia paremmin. Insuliinipumpun käyttäjillä saattaa esiintyä liikunnan seurauksena vastaavanalaisia aineenvaihduntareaktioita kuin ihmisillä, joilla ei ole diabetesta. Keskustele lääkärin kanssa aina ennen liikuntaohjelman aloittamista.

Matkustaminen insuliinipumpun kanssa

Huolellinen valmistautuminen on tärkeää, jos aiot matkustaa insuliinipumpun kanssa. Varaa ylimääräisiä paristoja, insuliinia ja muita tarvikkeita. Ota lisäksi mukaan insuliinikynä tai ruiske hätätapauksen varalta. Jos matkustat lentokoneessa, pakkaa tarvikkeet käsimatkatavaroihin. Ota myös mukaan kaikkien lääkkeiden ja tarvikkeiden reseptit.

Lentokentän turvatarkastus

Kerro lentokentän turvatarkastushenkilökunnalle, että sinulla on diabetes ja mukanasi on diabeteksen hoitoon tarkoitettuja tarvikkeita. Lentokenttien metallinpaljastimet eivät vaurioita Medtronicin insuliinipumppuja. Pyydä tarvittaessa henkilökuntaa tekemään tarkastus käsin ja näönvaraisesti. Kerro, ettet voi irrottaa insuliinipumppua, koska se on kiinnitetty ihoon.

Lääkärin ja hammaslääkärin vastaanotolla

Terveyden kannalta on tärkeää käydä säännöllisesti lääkärin ja hammaslääkärin vastaanotolla. Käyntien aikana on yleensä syytä mainita, että sinulla on diabetes ja käytät insuliinipumppua.

Jokapäiväistä elämää – jatkuvatoimiset glukoosimonitorit

Jatkuvatoimisen glukoosimonitorin ansiosta verensokerin seuranta ja tasapainottaminen helpottuvat – yön aikana, aterioiden jälkeen ja aina tarvittaessa. Näin ylläpidät terveyttäsi. Jatkuvatoimisen glukoosimonitorin käyttäminen saattaa tuoda enemmän mielenrauhaa, koska tiedät hoitavasi diabetesta mahdollisimman tehokkaasti koko ajan.

Liikunta

Liikunta on terveyden kannalta erittäin tärkeää diabeteksen yhteydessä. Tämä johtuu siitä, että liikunta auttaa kehoa hyödyntämään insuliinia paremmin. Medtronic Diabetesin jatkuvatoiminen Guardian® Real-Time -glukoosimonitori on pieni, huomaamaton ja helppokäyttöinen. Se on helppo ottaa osaksi liikuntaohjelmaa. Keskustele lääkärin kanssa aina ennen liikuntaohjelman aloittamista.

Matkustaminen jatkuvatoimisen glukoosimonitorin kanssa

Huolellinen valmistautuminen on tärkeää, jos aiot matkustaa jatkuvatoimisen glukoosimonitorin kanssa. Tarvitset tavallisten insuliinitarvikkeiden lisäksi ylimääräisiä paristoja ja sensoreita. Jos matkustat lentokoneessa, pakkaa tarvikkeet käsimatkatavaroihin. Ota myös mukaan kaikkien lääkkeiden ja tarvikkeiden reseptit.

Lentokentän turvatarkastus

Kerro lentokentän turvatarkastushenkilökunnalle, että sinulla on diabetes ja mukanasi on diabeteksen hoitoon tarkoitettuja tarvikkeita. Lentokenttien metallinpaljastimet eivät vaurioita Medtronicin jatkuvatoimisia glukoosimonitoreita, mutta läpivalaisulaitteet saattavat häiritä lähettimen ja monitorin välistä signaalia. Pyydä tarvittaessa henkilökuntaa tekemään tarkastus käsin ja näönvaraisesti. Kerro, ettet voi irrottaa glukoosisensoria, koska se on kiinnitetty ihoon.

Tämän sivun tiedot eivät korvaa henkilökohtaista lääkärikäyntiä. Neuvottele aina lääkärin kanssa diagnoosista ja hoitotiedoista.

Last updated: 22 Sep 2010

Section Navigation

Additional information

Contact Us

Medtronic Finland Oy
Medtronic
Hitsaajankatu 20 00810 Helsinki
work Tel +358 20 7281 200
work Fax +358 20 7281 201
Finland