Uskomuksia ja tosiasioita – insuliinipumput

Uskomus: Siihen tarvitaan leikkaus.

Tosiasia: Monet olettavat, että insuliinipumpun käyttö edellyttää leikkausta. Näin ei kuitenkaan ole. Insuliinipumput ovat pienikokoisia, kannettavia laitteita – suunnilleen pienen matkapuhelimen ja MP3-soittimen kokoisia. Laitetta voidaan kuljettaa mukana vyöllä tai pussissa vaatteiden alla, ja se annostelee insuliinia jatkuvasti ihon alle asetetun pienen kanyylin kautta.

Uskomus: Insuliinipumpun käyttäminen on epämukavaa.

Tosiasia: Uuteen insuliinipumppuun totutteleminen voi viedä jonkin aikaa. Pumpun käytön alkuvaiheessa saatat tuntea kanyylin kiinnityskohdan. Pumpun käyttöön kuitenkin tottuu ajan kuluessa, ja se saattaa jopa unohtua kokonaan, kunnes on aika annostella lisäannos tai vaihtaa infuusiosetti.

Paradigm VEO™ 554 ja infuusiosetti

Paradigm VEO™ 554 ja infuusiosetti

Uskomus: Voit unohtaa koko diabeteksen.

Tosiasia: Insuliinipumpun asianmukainen käyttö edellyttää koulutusta ja harjoittelua. Verensokeri täytyy mitata ennen aterioita ja nukkumaan mennessä, syötävien hiilihydraattien määrä on laskettava, ja nämä arvot on ohjelmoitava insuliinipumppuun. Insuliinipumppu tekee laskelmat ja ehdottaa hoitoa henkilökohtaisten, ohjelmoitujen asetusten mukaan.

Uskomus: Kuka tahansa voi käyttää insuliinipumppua.

Tosiasia: Insuliinipumput on tarkoitettu diabetes mellitusta sairastaville henkilöille, jotka tarvitsevat insuliinihoitoa. Insuliinipumppu sopii parhaiten henkilöille, jotka ovat valmiita opettelemaan pumpun käytön, joilla on vahva tukitiimi ja jotka ovat fyysisesti ja henkisesti valmiita ottamaan pumpun osaksi elämäänsä.

Tämän sivun tiedot eivät korvaa henkilökohtaista lääkärikäyntiä. Neuvottele aina lääkärin kanssa diagnoosista ja hoitotiedoista.

Last updated: 22 Sep 2010

Section Navigation

Additional information

Contact Us

Medtronic Finland Oy
Medtronic
Hitsaajankatu 20 00810 Helsinki
work Tel +358 20 7281 200
work Fax +358 20 7281 201
Finland