Elämä neuromodulaattorin kanssa

Yleensä gastropareesin oireiden riittävään hallintaan tarvitaan useiden eri hoitomuotojen yhdistelmää. Vatsatautilääkäri, endokrinologi tai omalääkäri seuraa tilannettasi ja määrää tarvittaessa muita hoitoja.

Toimenpiteen jälkeen

Leikkauksen jälkeisen vuoden aikana sinun on ehkä käytävä useita kertoja lääkärin vastaanotolla, jotta neuromodulaattorin asetukset saadaan säädettyä parhaalla mahdollisella tavalla.

Arki

Voit palata pikkuhiljaa normaaliin elämään lääkärin ohjeiden ja oman vointisi mukaan.

Neuromodulaattori on suojattu sähkömagneettisilta häiriöiltä, jotka saattaisivat muutoin vaikuttaa stimulaatioon.

Implantoinnin jälkeen on syytä välttää liikkeitä, jotka rasittavat modulaatiojärjestelmän implantoituja osia. Tällaisia ovat esimerkiksi äkillinen, voimakas tai toistuva kumartuminen, kiertoliikkeet, hyppely tai venyttely. Ne voivat aiheuttaa osien rikkoutumisen tai siirtymisen pois paikaltaan. Jos näin käy, stimulaatio lakkaa kokonaan tai katkeaa hetkeksi tai muuttuu säädöistä poikkeavaksi. Tällöin osan korjaaminen tai siirtäminen takaisin paikalleen edellyttää uutta leikkausta.

Modulaation ei ole tarkoitus tuntua. Ota yhteys lääkäriisi, jos oireet palaavat. Syynä voi olla implantoidun järjestelmän toimintahäiriö.

Vältä neuromodulaattorin ihonalaisten osien (modulaattorin ja johdinten) hankaamista tai koskettelua, sillä se voi vaurioittaa osia tai ihoa ja vaikuttaa stimulaatioon implantointikohdassa.

Jos sinun on mentävä turvajärjestelmien tai varashälyttimien läpi esimerkiksi lentokentällä, kaupoissa, kirjastossa tai muissa julkisissa tiloissa, pyydä päästä turvaportin tai varashälyttimen ohi, jos se on mahdollista. Turvajärjestelmät voivat häiritä neuromodulaattorin toimintaa. Laitteen metallikotelo voi aiheuttaa hälytyksen.

Keskustele lääkärisi kanssa, jos olet menossa hoito- tai leikkaustoimenpiteeseen tai hammaslääkäriin. Kerro kaikille hoitoosi osallistuville hoitohenkilöstön jäsenille, että sinulla on implantoitu lääkinnällinen laite, ja näytä saamasi rekisteröintikortti.

Seuraavat lääkinnälliset hoidot saattavat vaurioittaa laitetta, häiritä sen toimintaa tai aiheuttaa vahinkoa sinulle.

  • Potilaille, joille on implantoitu neuromodulaattori ja/tai johtimia, EI SAA tehdä minkäänlaisia diatermiatoimenpiteitä.
  • Potilaille, joille on implantoitu laite, ei saa tehdä magneettikuvausta.

Saat lisätietoja Enterra™-neuromodulaattorin potilasohjeesta tai lääkäriltäsi.

Modulaattorin vaihtaminen

Enterra™-neuromodulaattori saa virtansa metallikuoren sisällä olevasta akusta. Akun varaus heikkenee ajan myötä, kunnes neuromodulaattori lakkaa toimimasta. Kun akun varaus loppuu, neuromodulaattori on vaihdettava.Ota yhteys hoitavaan lääkäriisi, jos sinulla on muita kysymyksiä. Hän tuntee sairaushistoriasi ja tilanteesi ja voi antaa sinulle asianmukaista tietoa. Saat lääkäriltä potilasoppaan, jossa on tärkeää tietoa elämästä Enterra™-neuromodulaattorin kanssa. On erittäin tärkeää, että keskustelet lääkärisi kanssa hoidon eduista, komplikaatioista ja riskeistä.

Tämän sivun tiedot eivät korvaa henkilökohtaista lääkärikäyntiä. Neuvottele aina lääkärin kanssa diagnoosista ja hoitotiedoista.

Last updated: 25 Jan 2012

Section Navigation

Additional information

Contact Us

Medtronic Finland Oy
Medtronic
Hitsaajankatu 20 00810 Helsinki
work Tel +358 20 7281 200
work Fax +358 20 7281 201
Finland