Onko mahalaukun moduulaatio oikea vaihtoehto sinulle?

Mahalaukun modulaatiolla pyritään lievittämään gastropareesiin liittyvää pitkäaikaista pahoinvointia ja oksentelua tapauksissa, joissa lääkehoidosta ei ole apua. Sillä ei kuitenkaan pystytä parantamaan gastropareesia kokonaan. WAVESS-tutkimuksessa (Worldwide Anti-Vomiting Electrical Stimulation Study) oksenteluoireet lievittyivät valtaosalla potilaista, mutta hoito ei tehonnut kaikilla potilailla.

Oireiden lievittymisaste vaihtelee yksilöllisesti.Yleensä gastropareesin oireiden riittävään hallintaan tarvitaan useiden eri hoitomuotojen yhdistelmää.

Enterra™-neuromodulaattorin implantoinnin jälkeen on vältettävä tiettyjä lääketieteellisiä hoitoja ja tutkimuksia. Lisäksi on oltava varovainen tiettyjen elektronisten ja lääkinnällisten laitteiden läheisyydessä tai esimerkiksi lentokentän turvatarkastuksissa.

Mahalaukun modulaatio ei sovellu potilaille, joille ei fyysisen tai psyykkisen tilan vuoksi suositella leikkaustoimenpiteitä tai nukutusta. Mahalaukun sähköstimulaatiota ei ole tutkittu raskauden yhteydessä eikä alle 18- tai yli 70-vuotiailla potilailla.

Kysy lääkäriltä lisätietoa Enterra™-hoidosta.

Tämän sivun tiedot eivät korvaa henkilökohtaista lääkärikäyntiä. Neuvottele aina lääkärin kanssa diagnoosista ja hoitotiedoista.

Last updated: 25 Jan 2012

Section Navigation

Additional information

Contact Us

Medtronic Finland Oy
Medtronic
Hitsaajankatu 20 00810 Helsinki
work Tel +358 20 7281 200
work Fax +358 20 7281 201
Finland