Ummetuksen hoito

Ummetuksen hoitomuotoja ovat muun muassa ruokavalion ja elintapojen muuttaminen, lääkitys ja ulostamisen harjoittelu esimerkiksi biopalautteen avulla. Jos tavanomaiset menetelmät eivät tehoa riittävän hyvin, lääkäri voi suositella sakraalihermon sähköstimulaatiota (jota kutsutaan myös sakraaliseksi neuromodulaatioksi) InterStim™-laitteella. Stimulaattorin on saanut vuodesta 1995 lähtien yli 100.000 ihmistä kaikkialla maailmassa. Jos suolistovaivat haittaavat elämääsi eikä muista hoitomenetelmistä ole apua, kysy lääkäriltäsi, miten vaivoja voitaisiin hoitaa.

Elintapojen muuttaminen

Suolistovaivoja voidaan usein lievittää muuttamalla elintapoja terveellisempään suuntaan. Ravitsemuksessa on tärkeää huolehtia riittävästä kuitujen ja nesteen saannista. Myös ulostamisen harjoittelusta voi olla apua. Harjoittelussa opetellaan tyhjentämään suoli joka päivä tiettyyn kellonaikaan.

Lääkkeet

Tietyt lääkkeet pehmittävät ulostetta ja helpottavat siten suolen tyhjentämistä.

Sakraalihermon neuromodulaatio

Lääkäri voi suositella InterStim-hoitoa, jos tavanomaisista hoidoista ei ole apua tai ummetuksen taustalla on hermo- tai lihasvaurio. Sakraalihermon neuromodulaatiota varten ihon alle asetetaan pieni neuromodulaattori ja ohut johdin, jota pitkin modulaattori lähettää heikkoja sähkösignaaleja suolen toiminnasta vastaaville hermoille. Hoito ei aiheuta pysyviä muutoksia, ja se voidaan lopettaa poistamalla modulaattori kehosta. neuromodulaatio voi auttaa palauttamaan suolen normaalin toiminnan.

Pysyvät leikkaustoimenpiteet

Joissakin tapauksissa osa paksusuolesta täytyy poistaa leikkauksella, mutta tämä on erittäin harvinaista.

Tämän sivun tiedot eivät korvaa henkilökohtaista lääkärikäyntiä. Neuvottele aina lääkärin kanssa diagnoosista ja hoitotiedoista.

Last updated: 25 Jan 2012

Section Navigation

Additional information

Contact Us

Medtronic Finland Oy
Medtronic
Hitsaajankatu 20 00810 Helsinki
work Tel +358 20 7281 200
work Fax +358 20 7281 201
Finland