Mitä on InterStim™-hoito?

NM_InterstimII_3058_LRes

InterStim™ II -neuromodulaattori yliaktiivisen rakon, virtsaummen, ulosteenpidätysvaikeuksien, ummetuksen sekä tuplainkontinenssin hoitoon

Sakraalihermon modulointia varten ihon alle asetetaan leikkauksessa pieni, noin kahden euron kolikon kokoinen InterStim™ II -laite, joka moduloi sakraalihermoja lähettämällä heikkoja sähköimpulsseja. Sakraalihermot säätelevät rakon ja suoliston toimintaa. InterStim™-laitetta käytetään yliaktiivisen rakon, virtsaummen, ulosteenpidätysvaikeuksien, ummetuksen sekä tuplainkontinenssin hoitoon. Siitä voi olla apua, jos olet kokeillut tavanomaisia hoitomenetelmiä tuloksetta. Hoito ei aiheuta pysyviä muutoksia, vaan se voidaan lopettaa poistamalla stimulaattori kehosta.

Näin se toimii

Sakraalihermot säätelevät virtsarakon ja suoliston, myös peräsuolen, toimintaa sekä virtsaputken ja suoliston toimintaan osallistuvia lihaksia. Neuromodulaattori auttaa suolistoa, peräsuolta ja virtsarakkoa toimimaan normaalisti lähettämällä heikkoa sähkövirtaa näihin hermoihin.

InterStim™-järjestelmä

InterStim-järjestelmän osat:

  • implantoitava neuromodulaattori, joka asetetaan ihon alle samaan tapaan kuin sydämentahdistin
  • ohut johdin ohjaa heikkoja sähköimpulsseja hermoihin, jotka säätelevät lantionpohjan elimiä, kuten suolistoa ja virtsarakkoa
  • pieni potilasohjain, jonka avulla säädellään moduloinnin voimakkuutta sekä kytketään järjestelmä päälle ja pois päältä.

Sakraalihermon modulaatio voi auttaa palauttamaan virtsarakon ja suoliston hallinnan sekä lievittämään turhauttavia ja noloja oireita.

Tuotteemme

Medtronicin InterStim-neuromodulaattoria käytetään yliaktiivisen rakon, virtsaummen, ulosteenpidätysvaikeuksien, ummetuksen sekä tuplainkontinenssin hoitoon. Jos haluat kokeilla InterStim-hoitoa, pyydä lääkäriltäsi mahdollisuutta testaukseen.

Tämän sivun tiedot eivät korvaa henkilökohtaista lääkärikäyntiä. Neuvottele aina lääkärin kanssa diagnoosista ja hoitotiedoista.

Last updated: 25 Jan 2012

Section Navigation

Additional information

Contact Us

Medtronic Finland Oy
Medtronic
Hitsaajankatu 20 00810 Helsinki
work Tel +358 20 7281 200
work Fax +358 20 7281 201
Finland