Elämä InterStim™-hoidon kanssa

Kun InterStim™-neurostimulaattori on implantoitu ja leikkaushaavat ovat parantuneet, voit palata tavalliseen elämänrytmiisi. Monet neuromodulaattorin saaneet potilaat huomaavat voivansa tehdä asioita, jotka ovat siihen asti olleet mahdottomia, esimerkiksi mennä ulos syömään tai elokuviin, käydä pitkillä kävelylenkeillä ja matkustella.

Arki

Heti neuromodulaattorin implantoinnin jälkeen voi tuntua lievää epämukavuutta. Pian voit kuitenkin palata normaaliin päivärytmiisi ja nauttia elämästä, jota virtsaamis- ja/tai suolistovaivat eivät enää rajoita. On kuitenkin tärkeää, että kiinnität huomiota stimulaatiossa ja oireissa mahdollisesti tapahtuviin muutoksiin ja otat tarvittaessa yhteyden lääkäriisi, jos sinulla on kysyttävää tai huolenaiheita.

Leikkaustoimenpiteen jälkeen saat pienen, kädessä pidettävän potilasohjaimen ja tunnistuskortin. Potilasohjainta ei tarvitse yleensä käyttää, mutta sen avulla voit säätää stimulaation voimakkuutta tarvittaessa sekä kytkeä InterStim™-laitteen päälle ja pois päältä.

Lääketieteelliset toimenpiteet ja laitteet

Pidä InterStim™-tunnistuskortti aina mukanasi ja näytä sitä hoitohenkilöstölle ennen testien tai toimenpiteiden suorittamista. Neuromodulaattori ei vaikuta useimpiin toimenpiteisiin eikä laitteisiin. Tietyt laitteet kuitenkin edellyttävät varovaisuutta. Tällaisia ovat esimerkiksi magneettikuvauslaitteet ja diatermialaitteet.

Varashälyttimet ja turvatarkastuslaitteet

Kerro lentokentän turvahenkilöstölle neuromodulaattorista, jotta lentokentän turvajärjestelmien kanssa ei aiheudu ongelmia. Lentokenttien turvajärjestelmät sekä kauppojen ja pankkien varashälyttimet saattavat aiheuttaa neuromodulaattorin kytkeytymisen päälle tai pois päältä. Tästä ei kannata huolestua, sillä stimulaattorin asetukset eivät muutu. Kytke neuromodulaattori takaisin päälle potilasohjaimella. Jos tiedät, että sinun on kuljettava varashälyttimen läpi, sammuta neuromodulaattori ja kytke se takaisin päälle, kun olet mennyt varashälyttimen läpi.

Stimulaattorin vaihtaminen

Neuromodulaattorin akku kuluu loppuun joidenkin vuosien kuluessa. Sen seurauksena tuntemus muuttuu ja oireesi palaavat. Kerro lääkärillesi heti, kun huomaat oireesi muuttuneen (vähentyneen, lisääntyneen). Lääkäri tarkistaa laitteen akun varaustilan ja voi tarvittaessa päättää akun vaihtamisesta. Myös potilasohjain varoittaa, kun neurostimulaattorin akku alkaa käydä vähiin.

Tämän sivun tiedot eivät korvaa henkilökohtaista lääkärikäyntiä. Neuvottele aina lääkärin kanssa diagnoosista ja hoitotiedoista.

Last updated: 10 Jan 2012

Section Navigation

Additional information

Contact Us

Medtronic Finland Oy
Medtronic
Hitsaajankatu 20 00810 Helsinki
work Tel +358 20 7281 200
work Fax +358 20 7281 201
Finland