Onko InterStim™ sopiva vaihtoehto sinulle?

Lääkäri auttaa selvittämään, onko sakraalinen neuromodulaatio (InterStim™-hoito) sopiva vaihtoehto sinulle. Hoito on suunniteltu virtsaamis- ja suolistovaivojen lievittämiseen potilailla, jotka kärsivät yliaktiivisesta rakosta, virtsaummesta, ulosteenpidätysvaikeuksista, ummetuksesta tai tuplainkontinenssista.

InterStim™ voi olla varteenotettava vaihtoehto niille, jotka eivät ole saaneet apua tavanomaisista hoitomenetelmistä tai joille ne eivät syystä tai toisesta sovellu.

Testausohjelma

Testin avulla voidaan selvittää, miten InterStim™-hoito tehoaa virtsaamis- ja/tai suolistovaivoihisi. Testauksessa käytetään ulkoista testilaitetta ja johdinta, joka asetetaan ihon alle yksinkertaisella toimenpiteellä leikkaussalissa.

Testin aikana pidät päiväkirjaa virtsaamis- ja/tai suolistovaivoistasi. Jos oireet lievittyvät selvästi tai häviävät kokonaan testijaksolla, InterStim™-laitteen pitkäaikainen käyttö voi olla sopiva ratkaisu.

Pitkäaikaista käyttöä varten neuromodulaattori implantoidaan pakaran yläosaan ihon alle. Pysyvää stimulaattoria ei siis tarvitse kantaa vyöllä vaan voit jatkaa toimenpiteen jälkeen normaalia elämää. Lääkäri kertoo lisää leikkaustoimenpiteestä ja siitä, mitä tapahtuu seuraavaksi.

Häviävätkö oireet kokonaan?

Sakraalisen neuromodulaation tulokset vaihtelevat yksilöllisesti. Hoito ei paranna virtsaamis- tai suolistovaivoja lopullisesti, vaan oireet palaavat, jos hoito lopetetaan. Monet kuitenkin huomaavat, että hoidosta on selvästi hyötyä sekä välittömästi että pitkällä aikavälillä.

Tämän sivun tiedot eivät korvaa henkilökohtaista lääkärikäyntiä. Neuvottele aina lääkärin kanssa diagnoosista ja hoitotiedoista.

Last updated: 25 Jan 2012

Section Navigation

Additional information

Contact Us

Medtronic Finland Oy
Medtronic
Hitsaajankatu 20 00810 Helsinki
work Tel +358 20 7281 200
work Fax +358 20 7281 201
Finland