Toimenpide: mitä on odotettavissa neuromodulaattorin implantoinnissa?

Hoitohenkilöstö kertoo, mitä tapahtuu InterStim™-neuromodulaattorin implantoinnissa sekä siitä, mitä on odotettavissa ennen toimenpidettä ja sen jälkeen. He vastaavat myös mahdollisiin kysymyksiisi.

Ennen toimenpidettä

Lääkäri antaa kullekin potilaalle yksilölliset ohjeet. On tärkeää noudattaa kaikkia lääkärin antamia ohjeita huolellisesti.

Toimenpiteen aikana

InterStim-järjestelmän implantointi edellyttää lyhyttä leikkaustoimenpidettä, joka tehdään leikkaussalissa. Toimenpide kestää yleensä noin tunnin.

  • Toimenpide voidaan tehdä paikallispuudutuksessa, jolloin olet hereillä toimenpiteen ajan. Lääkärin harkinnan mukaan toimenpide voidaan tehdä myös nukutuksessa.
  • Lääkäri tekee pienen viillon pakaran yläosaan ja asettaa neurostimulaattorin ihon alle.
  • Myös alaselkään tehdään pieni viilto, jonka kautta pysyvä elektrodi viedään sakraalihermojen lähelle. Neurosmodulaattori lähettää elektrodijohdinta pitkin heikkoja sähköimpulsseja sakraalihermoihin.

Toimenpiteen jälkeen

Toimenpiteen jälkeen lääkäri ohjelmoi neurostimulaattorin antamaan samantasoista stimulaatiota kuin testausaikana. Sinulle kerrotaan, miten voit tarvittaessa muuttaa asetuksia itse potilasohjaimen avulla.

Toimenpiteen jälkeen sinun on oltava jonkin aikaa tavallista varovaisempi tiettyjen liikkeiden suhteen. Lääkäri antaa tarkat ohjeet. Voit hiljalleen lisätä aktiivisuustasoasi, kunnes se on sinulle normaalilla tasolla.

Aluksi saatat olla tietoinen neuromodulaattorista ja sen lähettämistä sähköimpulsseista, mutta pian koko järjestelmää ei enää huomaa lainkaan.

Toimenpiteen jälkeen sinun on käytävä yhdessä tai kahdessa jälkitarkastuksessa lääkärin vastaanotolla.

Tämän sivun tiedot eivät korvaa henkilökohtaista lääkärikäyntiä. Neuvottele aina lääkärin kanssa diagnoosista ja hoitotiedoista.

Last updated: 10 Jan 2012

Section Navigation

Additional information

Contact Us

Medtronic Finland Oy
Medtronic
Hitsaajankatu 20 00810 Helsinki
work Tel +358 20 7281 200
work Fax +358 20 7281 201
Finland