Yliaktiivisen rakon hoito

Yliaktiivisen rakon hoitoon on olemassa useita vaihtoehtoja, esimerkiksi Medtronicin InterStim™-hoito. InterStim-laitteen on saanut vuodesta 1995 lähtien yli 100 000 ihmistä kaikkialla maailmassa. Jos yliaktiivinen rakko haittaa elämääsi ja olet jo kokeillut muita hoitovaihtoehtoja tuloksetta tai saanut niistä sietämättömiä haittavaikutuksia, kysy lääkäriltä, sopisiko sinulle InterStim-hoito.

Elintapojen muuttaminen

Virtsaamisvaivoja voidaan lievittää omaksumalla terveellisemmät elintavat, muuttamalla ruokavaliota, biopalautteella ja/tai harjoittamalla rakkoa ja lantionpohjan lihaksia.

Lääkehoito

Lääkäri voi määrätä oireita lievittäviä lääkkeitä. Yliaktiivisen rakon hoidossa käytettävät lääkkeet vaikuttavat rakkoa sääteleviin lihaksiin.

Sakraalihermon sähköstimulaatio

Lääkäri voi valita hoidoksesi sakraalisen neuromodulaation, jos tavanomaiset hoitomenetelmät eivät auta tai aiheuttavat sietämättömiä haittavaikutuksia. Kehoon asetetaan pieni neuromodulaattori, joka lievittää oireita lähettämällä sakraalihermoihin heikkoja sähköimpulsseja.

Pysyvät leikkaustoimenpiteet

Joissakin tapauksissa virtsarakon kokoa voidaan muuttaa leikkauksella. Myös virtsarakon lihaksia säätelevät hermot voidaan poistaa, ja tietyissä tapauksissa koko virtsarakko on poistettava.

Tämän sivun tiedot eivät korvaa henkilökohtaista lääkärikäyntiä. Neuvottele aina lääkärin kanssa diagnoosista ja hoitotiedoista.

Last updated: 11 Jan 2012

Section Navigation

Additional information

Contact Us

Medtronic Finland Oy
Medtronic
Hitsaajankatu 20 00810 Helsinki
work Tel +358 20 7281 200
work Fax +358 20 7281 201
Finland