Sakraalihermon sähköstimulaatio

Jos olet jo kokeillut muita yliaktiivisen rakon hoitomenetelmiä tuloksetta, mahdollisuutena on sakraalihermon stimulaatio InterStim™-laitteella. Sakraalihermon stimulointia on käytetty jo vuodesta 1995. InterStim™ laitteen on saanut 100 000 potilasta kaikkialla maailmassa.

Mitä sakraalinen neuromodulaatio on?

InterStim-neuromodulaattori on pienen sydämentahdistimen näköinen laite (hieman 2 euron kolikkoa suurempi), joka laitetaan ihon alle, yleensä pakaran yläosaan. Laite lähettää heikkoja sähköimpulsseja ristiluun hermoihin. Nämä säätelevät suoliston, peräsuolen ja virtsarakon toimintaa. Neuromodulaattori vaikuttaa näihin hermoihin ja auttaa siten palauttamaan virtsarakon hallinnan. Jos sinulla on virtsaummen lisäksi virtsankarkailua, laitteella voidaan hoitaa molempia ongelmia.

Medtronic on kehittänyt testausohjelman, jonka avulla selvitetään, kenelle InterStim™-hoito sopii. Voit testata InterStim™-laitetta hoitavan lääkärin valvonnassa, eikä sinun tarvitse sitoutua heti pitkäaikaiseen hoitoon.

Sakraalista neuromodulaatiota testataan viemällä ohut johdin ihon alle ristiselkään. Johdin kytketään pieneen ulkoiseen testimodulaattoriin, jota kannetaan vyöllä. Testilaite lähettää johdinta pitkin heikkoja sähköimpulsseja sakraalihermoihin. Näin tutkitaan, saavatko impulssit virtsarakon toimimaan toivotulla tavalla. Useita päiviä kestävän testauksen aikana voit elää normaalisti, mutta sinun on oltava hieman tavallista varovaisempi.

Lisätietoja

Tuotteemme rakon hallintaan

Ihon alle asetettava InterStim-neuromodulaattori lähettää sakraalihermoihin heikkoja sähköimpulsseja. Modulaattori sisältää akun ja elektroniikkaosat, jotka muodostavat impulsseja.

Edut ja riskit

InterStim™-hoidolla voi olla monia etuja. Se voi auttaa hallitsemaan virtsarakon toimintaa ja ehkäisemään virtsankarkailua.

Hoidon yhteydessä voi esiintyä haittavaikutuksina kipua, ihoärsytystä, infektioita tai laitteen toimintahäiriöitä. Lisäksi elektrodi saattaa siirtyä paikaltaan. Nämä ongelmat ovat useimmiten hoidettavissa.
Lisätietoja

Tämän sivun tiedot eivät korvaa henkilökohtaista lääkärikäyntiä. Neuvottele aina lääkärin kanssa diagnoosista ja hoitotiedoista.

Last updated: 11 Jan 2012

Section Navigation

Additional information

Contact Us

Medtronic Finland Oy
Medtronic
Hitsaajankatu 20 00810 Helsinki
work Tel +358 20 7281 200
work Fax +358 20 7281 201
Finland