Endovaskulaariset hoidot

Endovaskulaaristen hoitojen liiketoimintayksikkömme on yksi Medtronicin nopeimmin kasvavista yksiköistä. Siihen kuuluu kaksi osastoa: Aortta- ja perifeerinen osasto. Aorttaosasto kehittää stenttisiirteitä ja aputekniikkaa minimaalisen invasiivisiin aortan – kehon sydämestä lähtevän päävaltimon – aneurysmien eli laajentumien korjaustoimenpiteisiin. Perifeerinen osasto kehittää stenttejä, pallo- ja tukikatetreja sekä lääkepalloja sairaiden valtimoiden – jotka kuljettavat verta kehon läpi alaraajoihin – hoidon tarpeisiin.

Päätuotekategoriat

Aortan stenttisiirteet*

Medtronic aortic stent graft

Erikoisvalmisteisesta kankaasta, joka on ommeltu metalliverkkokehyksen päälle, valmistettu putkimainen lääketieteellinen laite sijoitetaan aortta-aneurysman – kehon suurimman verisuonen laajentuneen tai pullistuneen osan – sisään tukemaan aortan seinämää ja ehkäisemään laajentumaa puhkeamasta, sillä puhkeaminen johtaa tavallisesti kuolemaan. Stenttisiirre sijoitetaan kehoon katetrin avulla, joka viedään jalan valtimoon lähellä nivustaivetta ja johdetaan siitä aneurysmaan. Aortta-aneurysma voi sijaita pallean tai rintakehän alueella. Valmistamme stenttisiirteitä sekä pallean että rintakehän aortan laajentumiin.

Sairaus tai vamma


Perifeeriset stentit, pallokatetrit, tukikatetrit, lääkepallot*

Medtronic peripheral stent and balloon catheter

Stentit valmistetaan nykyaikaisista metalliseoksista, joista muotoillaan metalliverkkoputkia. Stenttejä käytetään sairaiden, tavallisesti kaventuneiden valtimoiden hoidossa pitämään valtimo auki. Ne voivat olla pallolaajenevia tai itselaajenevia. Pallokatetreja käytetään kaventuneiden valtimoiden valmistelussa stentin asettamiseen tai vaihtoehtona stentin käytölle. Ne voivat olla puolimuokautuvia tai mukautumattomia. Molempia laitetyyppejä on saatavana erimuotoisina ja -kokoisina, ja ne soveltuvat siten monenlaisiin kliinisiin ja anatomisiin tarpeisiin, jotka vaikuttavat laitteen tyypin ja ominaisuuksien valintaan. Tukikatetreja voidaan käyttää reitin aukaisemiseksi palloille, kun niitä viedään suonen kaventuneeseen kohtaan. Lääkepallot vievät lääkevalmistetta valtimon seinään. Lääkkeen tarkoituksena on estää restenoosi, joka on yleinen hoidetun valtimon uudelleenkaventumisen muoto.

Sairaus tai vamma

  • Perifeerinen valtimosairaus


Lääkäreille

Katso valikoimamme sydän- ja verisuonituoteryhmä

*Katso käyttöaiheet, vasta-aiheet, varotoimet, varoitukset ja mahdolliset haittavaikutukset käyttöohjeista.

Last updated: 25 Jun 2014

Section Navigation

Additional information

NYSE (MDT)

Finland