Navigaatioliiketoimintayksikön yleiskatsaus

Kuuntele. Vastaa. Toteuta.

Ensiluokkainen tiedonsaanti ja visualisointi, tietoon perustuvat päätökset leikkaussalissa

Kirurginen navigaatio ja leikkauksen aikainen kuvantaminen välittävät reaaliaikaista tietoa potilaan anatomiasta, instrumenttien sijainnista, sairauden tilasta ja hoitokohdasta sekä toimenpiteen suunnitteluvaiheessa että leikkauksen aikana. Näistä kliinisesti testatuista tekniikoista on seuraavia etuja:

  • Ne tukevat päätöksentekoa leikkaussalissa.
  • Ne parantavat kirurgin suoritusta.
  • Ne mahdollistavat mini-invasiiviset leikkaustekniikat.
  • Ne pienentävät riskejä ja nopeuttavat leikkauksia.
  • Ne parantavat potilaan hoitotulosta.
  • Ne mahdollistavat uusia hoitoratkaisuja ja -menetelmiä

Keskeisiä tekniikoitamme ovat:

Kraniaalinen neurokirurgia

Medtronicin kehittämät ratkaisut mahdollistavat uusien, entistä vähemmän kajoavien hoitomuotojen käytön tarjoamalla toimenpidekohtaisia, kehittyneitä tekniikoita neurotieteen aloille, kuten neuro-onkologiaan (kasvainten biopsiaan, resektioon ja seurantaan) sekä aivo-selkäydinnesteen hallintaan.

Toiminnallinen neurokirurgia

Yksi keskeisistä tekijöistä parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamisessa syvässä aivostimulaatiohoidossa (DBS-hoidossa) on kyky tunnistaa kohdealue aivoissa ja kohdistaa hoito tarkasti. Medtronicin navigaatioyksikön luomat, markkinoita johtavat, sekä leikkauksen ennakkosuunnittelussa että leikkauksen aikana käytettävät navigaatiosovellukset auttavat kirurgeja saavuttamaan toimenpiteen vaatiman tarkkuuden niin stereotaktista kehyspohjaista kuin kuvantamisohjattua menetelmää käytettäessäkin.

Selkärangan kirurgia

Medtronicin selkäranka ja biolääkkeet -alan instrumentteihin integroitujen navigaatiojärjestelmien avulla kirurgit voivat hoitaa selkärangan vaurioita entistä tehokkaammin hyödyntämällä kuvantamisohjatun kirurgian lukemattomia etuja, joita ovat esimerkiksi seuraavat:

  • Ruuvien sijoittaminen kaikkialle selkärankaan
  • Säteilyaltistuksen väheneminen
  • Leikkaussalin tehokkuuden kasvaminen ja mahdollinen leikkausten nopeutuminen
  • Mini-invasiiviset toimenpiteet ja lyhyet toipumisajat

Korva, nenä ja kurkku (ENT)

Parannettu, runsaasti erilaisia ominaisuuksia käsittävä tietokoneohjelmistomme sisältää äärimmäisen tarkkoja kirurgisia ohjeistuksia, jotka mahdollistavat aikaisempaa yksinkertaisemmat työvaiheet. Ohjelmisto tukee edelleen kaikkia navigaatio-ohjattuja ENT-menetelmiä, kuten nenän sivuonteloiden tähystysleikkausta (FESS-leikkaus) komplisoituneen akuutin ja kroonisen poskiontelontulehduksen hoidossa.

Ortopedia

Medtronicin navigaatioyksikön kehittämät ratkaisut nivelen paikalleen asettamiseen ja ortopedisten vammojen hoitoon mahdollistavat implanttien entistä tarkemman sijoittamisen ja potilaan anatomisten virheasentojen korjauksen. Sen ansiosta potilaat voivat päästä sairaalasta aikaisemmin kotiin ja toipua nopeammin. Implantit myös kestävät pidempään.

Intraoperatiivinen kuvantaminen

Navigaatioyksiköllä on kaksi leikakauksen aikaiseen käyttöön tarkoitettua kuvantamisratkaisua (kompakti MRI ja röntgenjärjestelmä), jotka antavat kirurgille välitöntä, dynaamista tietoa päätöksenteon tueksi leikkaussalissa. Näiden ainutlaatuisten tuotteiden avulla kirurgit voivat seurata potilaan anatomiassa tapahtuvia muutoksia aivokasvaimen resektion tai selkäranka- ja ortopediatoimenpiteiden aikana ja parantaa siten kliinistä tulosta sekä varmistaa tuloksen luotettavasti ennen leikkausviillon sulkemista.

Last updated: 25 Jun 2014

Section Navigation

Additional information

NYSE (MDT)

Finland