Line-Merethe Norjasta

Line-Merethe Østenstad

Line-Merethe Østenstad on Norjan Medtronicin Diabetes-liiketoimintayksikön tuotepäällikkö ja tuoteasiantuntija. Hän on työskennellyt Medtronicilla kuusi vuotta.

Millaisissa tehtävissä toimit nykyään?

Työskentelen Norjan Medtronicin Diabetes-liiketoimintayksikössä tuotepäällikkönä ja tuoteasiantuntijana. Tuoteasiantuntijan tehtäviini kuuluu tuotteidemme ennakkomarkkinointi lääkäreille ja sairaanhoitajille. Lisäksi tarjoan heille ja potilaille koulutusta ja tietoa tuotteiden toiminnoista ja käyttökohteista. Tuotepäällikkönä valmistelen uusien tuotteiden tuontia markkinoille, koordinoin tarvittavien tiedotusmateriaalien käännösprojekteja muille pohjoismaisille kielille ja toimitan tuoteasiantuntijoille aineistoja, joita he tarvitsevat toimiessaan kentällä.

Missä olet työskennellyt aiemmin?

Ennen kuin aloitin Medtronicilla, työskentelin joitakin vuosia lääkintälaitteistojen myyjänä Medtronicin erään alihankkijan palveluksessa. Sitä ennen työskentelin viisi vuotta sairaanhoitajana endokrinologian osastolla Haukelandin yliopistollisessa sairaalassa Bergenissä.

Ikimuistoinen tilanne/työpäivä?

Monikin tilanne on jäänyt mieleen. Siitä tulee aina yhtä mahtava olo, kun tuntee auttaneensa jotakuta. Erityisesti muistan erään pikkupojan, joka oli hirveän peloissaan, koska luuli saavansa pistoksen insuliinipumppuhoidon alussa. Kun kävi ilmi, ettei sellaista tarvittaisi, hän ilahtui ikihyviksi ja halasi minua.

Mikä on ollut suurin haaste tähän mennessä?

Myynnin kannalta suurin haaste on ollut Norjassa vuosia sitten käyttöön otettu uusi hoitoalan hankintajärjestelmä. Aiemmin potilaat ja lääkärit saattoivat valita kliinisesti sopivimmaksi katsomansa pumpun. Jokunen vuosi sitten järjestelmää muutettiin siten, että vain koko maata koskevat tarjoukset hyväksyttiin. Vaikka tuotteissamme on paljon sellaisia toimintoja mitä muiden valmistajien tuotteissa ei ole, jäimme ensimmäisen hankintakierroksen ulkopuolelle, koska hinta oli tärkeämpi päätöksenteossa. Tällä hetkellä vastaamme kuitenkin onneksi koko Norjan hankinnoista. Tosin prosessi on muuttuvainen ja voi seuraavalla kerralla näyttää täysin erilaiselta.

Miten työsi vaikuttaa Medtronicin potilaisiin?

Medtronicin tuotteet helpottavat potilaiden arkipäivää ja parantavat heidän elämänlaatuaan. Koska tehtäviini kuuluu muun muassa lääkäreiden, sairaanhoitajien ja potilaiden kouluttaminen, tekemäni työ näkyy konkreettisesti potilaiden elämässä. Potilaat kertovat minulle usein suoraan, että esimerkiksi insuliinipumppu on lisännyt heidän vapauttaan elää.

Mistä saavutuksesta olet erityisen ylpeä?

Kysymykseen on vaikea vastata. Nautin uusien asioiden oppimisesta, ja onneksi saan siihen tilaisuuden joka päivä työskennellessäni Medtronicilla.

Mitä arvostat eniten Medtronicissa?

On hienoa, että Medtronic on suuri monikansallinen konserni, jonka tavoitteena on todellakin potilaiden elämänlaadun parantaminen. Arvostan myös sitä, ettei Medtronic jää lepäämään laakereilleen, vaan pyrkii jatkuvasti parantamaan tuotteitaan ja kehittämään uusia innovatiivisia ratkaisuja.

Mitä teet vapaa-ajalla?

Metsästyskautena syyskuusta joulukuuhun lähden aina tilaisuuden tullen hirvimetsälle Norjan Vestlandetiin. Lisäksi treenaan harrastajaluokan sprintti-triathlonia varten, joka koostuu uinti-, pyöräily- ja juoksuosuudesta. Myös tunturivaellukset ovat lähellä sydäntäni.

Millainen koulutus sinulla on?

Olen peruskoulutukseltani sairaanhoitaja. Lisäksi olen saanut Medtronicilla työskennellessäni aimo annoksen markkinointi-, myynti- ja tuotekehitysalan koulutusta.

Onko sinulla vihjeitä työnhakijoille?

Ole oma itsesi. Se on paras vihje, jonka voin antaa. Työntekijän valinnassa on aina kyse yksilöistä. Kaikki ei ole kiinni hakijan taustasta. Myös terve annos nöyryyttä on hyväksi.

Voitko suositella hyviä lounaspaikkoja uusille työkavereille ja muillekin?

Lysaker Bryggessä on monia mukavia ravintoloita.

Last updated: 22 Sep 2010

Section Navigation

Additional information

Finland