Peter Tanskasta

Peter Hejbroch

Peter Hejbroch työskentelee myyntivastaavana ja hoitoasiantuntijana Neuro-osaston Pain and Pumps liiketoimintayksikössä Tanskassa. Tammikuussa 2011 Peter on työskennellyt Medtronicin palveluksessa seitsemän vuotta.

Millaisissa tehtävissä toimit nykyään?

Olen työskennellyt marraskuusta 2008 lähtien Tanskan Pain and Pumps -liiketoimintayksikön myyntivastaavana. Tuotteemme on suunnattu spastisuudesta kärsiville potilaille ja kroonisesti sairaille kipupotilaille. Myyntityön lisäksi koulutan sairaanhoitohenkilöstöä ja potilaita tuotteidemme käyttöön liittyvissä asioissa. Osallistun myös leikkauksiin ja toimenpiteisiin tuoteasiantuntijan roolissa. Vietän lähes koko työaikani kentällä asiakkaiden parissa.

Missä olet työskennellyt aiemmin?

Toimin Medtronicilla aluksi Gastro-liiketoimintayksikön tuoteasiantuntijana viiden vuoden ajan. Ensin työskentelin diagnostiikkajärjestelmien parissa, kunnes kolmen ja puolen vuoden jälkeen siirryin Medtronicin sakraalihermojen sähköstimulointiin tarkoitetun InterStim-järjestelmän pariin. Ennen Medtronicille tuloani työskentelin huoltoteknikkona BK Medical -nimisessä tanskalaisyrityksessä, joka valmistaa ja myy ultraääniskannereita.

Ikimuistoinen tilanne/työpäivä?

On aina mahtavaa kuulla potilaiden kertovan, miten paljon tuotteemme ovat vaikuttaneet heidän elämäänsä. Usein juuri kipupotilaat tulevat kiittämään ja kertovat, että heidän kipunsa on lievittynyt huomattavasti. Vastikään erään potilaan poika otti minuun yhteyttä ja pyysi tulemaan perheen kotiin ja ohjelmoimaan isänsä laitteen, jotta isä saisi entistä parempaa hoitoa. Hän soitti useita kertoja ja pyysi minua auttamaan. Olisin mielelläni auttanutkin, mutta tehtävä ei kuulunut minulle, vaan isän lääkärille.

Miten työsi vaikuttaa Medtronicin potilaisiin?

Koska olen potilaiden mukana ohjelmoinnin ja pumpun asennuksen aikana, saan usein nähdä tulokset lähes välittömästi. Esimerkiksi kouristuksista kärsivien potilaiden oireet saattavat helpottua melko nopeasti. Useat potilaat kertovat myöhemmin, kuinka iloisia he ovat parantuneesta elämänlaadustaan.

Mistä saavutuksesta olet erityisen ylpeä?

En ole varma, mistä olisin kaikkein ylpein. Tietysti on hienoa työskennellä tuotteiden parissa, joista on apua ihmisille. Työnkuvaani sisältyy myös myyntiä, ja koska markkinat ovat monessa mielessä kovat, meidän on kyettävä jatkuvasti osoittamaan, että tuotteemme ovat parhaita. Siksi olen ylpeä saavuttaessani minulle asetetut myyntitavoitteet. Se on merkki siitä, että olen tehnyt hyvää työtä.

Mitä arvostat eniten Medtronicissa?

Medtronicissa on aina jotain tekeillä: uusia tuotteita tuodaan markkinoille, uusia liiketoiminta-alueita luodaan ja organisaatioita muutetaan, jotta ne vastaisivat paremmin markkinoiden vaatimuksia. Jokainen viikko tuo mukanaan omat haasteensa ja uutta opittavaa, mikä on minusta erittäin dynaamista ja jännittävää. Pidän myös työni itsenäisyydestä – saan suunnitella työtehtävät oman mieleni mukaan.

Mitä teet vapaa-ajalla?

Perhe-elämä on minulle tärkeää, ja vietämme usein aikaa perheen kesken. Taekwondo on muuntunut 30 vuoden aikana harrastuksesta elämäntyyliksi. Osallistun vieläkin toisinaan kilpailuihin, ja olen toiminut valmentajana jo 25 vuotta. Taekwondosta on tullut luonnollinen osa minuuttani, ja se ilmenee myös ollessani ystävien, asiakkaiden ja perheen parissa. Harjoittelu on antanut minulle kurinalaisuutta tavoitteiden saavuttamiseen sekä kärsivällisyyttä ja kunnioitusta muita ihmisiä kohtaan.

Millainen koulutus sinulla on?

Olen peruskoulutukseltani sähköteknikko. Koulutustaustani ansiosta minun on helppo ohjelmoida tuotteitamme ja selittää lääkäreille ja potilaille, miten tuotteemme toimivat ja miten niitä käytetään.

Onko sinulla vihjeitä työnhakijoille?

Jos kaipaat työhösi haasteita, hakeudu meille! On hyvä muistaa, että työhön sisälle pääseminen kestää 6–12 kuukautta. Aluksi on opittava tuntemaan tuotteet, hoitomuodot ja asiakkaat. Ajan myötä voit edetä yrityksessä ja siirtyä työskentelemään eri hoitomuotojen pariin.

Voitko suositella hyviä lounaspaikkoja uusille työkavereille ja muillekin?

Odensessa mainio paikka on Carslund. Sieltä saa herkullisia erikoismunakkaita!

Last updated: 22 Sep 2010

Section Navigation

Additional information

Finland